Princesse Clementine – bygging

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Boeing 929 bygget som skalabåt, og som fungerer som den virkelige båten, er en utrolig spennende tanke.
De modellene jeg har sett på internet, er bygget i skala 1:50. Jeg bygger alt i 1:25 av flere grunner: enklere å forholde seg til vektproblematikk, og det gir muligheter for å realisere tekniske funksjoner som ellers ville blitt for små.

Jeg holder på å lage en plugg for skroget, da jeg kommer til å trenge en form for å kunne støpe flere prototyper.
Dette er foreløpig ikke et prioritert prosjekt, da jeg for tiden holder på med Hermann Marwede + forlengelse av Düsseldorf.

Men, jeg gjør meg hele tiden tanker om hvordan håndtere de problemstillinger som dukker opp. Målet er å lage en ACS slik at modellen blir styrt langt på veg som originalen.
Jeg vil satse på Arduino og egnede sensorer for automatisk å kunne korrigere for krefter som påvirker båten, samtidig som dette beregnes sammen med styresignaler fra meg (fart, retning, høyde). Jeg har anskaffet Arduino, ultralyd-sensorer, gyroer og aksellerometre, og jeg holder på med å lese meg opp på programmeringsspråket.

Skulle det vise seg å være umulig å realisere, blir båten en display-modell, og jeg har i hvertfall hatt mye moro underveis.

Jeg har ikke gode tegninger å lage båten etter, kun det jeg finner på internet. Når de skaleres opp blir feilmarginene store. Nå har skroget heldigvis en relativt enkel form, så det bør likevel gå rimelig bra.